Alles over 2e spoor den haag

3. Begeleiding In het onderdeel betreffende dit traject 2e spoor is een training afgerond en komt het erop met het uw werknemer zelf zal solliciteren. Wij begeleiden hem/haar bovendien op een manier die dit allerbeste bij zijn/hoofdhaar capaciteiten past.

Het succes is gebaseerd op individuele service gekoppeld met de inzet over op maat gerichte instrumenten. De re-integratiecoaches ondersteunen jouw bij het inzichtelijk vervaardigen betreffende de ontstane situatie in verhouding tot bij je passende, toekomstige bezigheden, werksoort en werkomgeving; en uiteraard voor de stapsgewijze hervatting daarin. Ons traject bestaat uit:

Op welke manier intensiever de outplacement of 2e spoor ondersteuning is, op welke manier soepeler die veranderingen kunnen. Zowel voor de baas wanneer werknemer kan zijn dit een lastenverlichting.

Wilt u behulpzame feiten of een vrijblijvende prijsopgave voor een re-integratie-pad spoor  twee ontvangen? Bel vervolgens met de Outplacement Smartphone of klik op deze plaats vanwege het contactformulier.

Ja. Indien jouw ons re-integratie 2e spoor traject doorloopt ben jouw verplicht om te solliciteren. Doe jouw dit ook niet, vervolgens werk je ook niet actief mee met jouw re-integratie. Jouw chef kan vervolgens, in het ergste geval, besluiten tot dit stopzetten aangaande dit betalen over jouw website salaris.

  We nemen in een allereerste tijdperk regelmatig contact op met uw oud-werknemer teneinde te beluisteren op welke manier een andere baan bevalt.

Zowel voor werknemers zodra werkgevers bestaan we een prettige en vertrouwde partij om mee te werken op het gebied: re-integratie 2e spoor, haalbaarheidsonderzoek, arbeidsdeskundig raadgeving en outplacement.

Ernaast begeleiden we uw medewerker enorm praktisch en doelgericht voor zijn sollicitaties. Gelijktijdig behouden we in een gaten of hij/ze zich genoeg inzet en kunnen wij bijsturen als dat benodigd is.

In een vrijblijvend telefonisch gesprek doorpraten wij jouw situatie. We bezien de mogelijke herintredingsscenario’s en welke coach dit best voor jouw past. Betreffende hem of haar kun je aansluitend kennismaken en nader ingaan op dit programma.

Zodra u daadwerkelijk voor ons andere werkkring met de slag bent gegaan blijft mens&zaak op de achtergrond aanwezig. Het betekent het daar periodiek coachinggesprekken zullen plaatsvinden. Tijdens deze gesprekken worden een verkregen inzichten uit dit vorige traject getoetst aan de praktijksituaties voor de andere uitdaging.

Ook beschikt CareerSolution over een zo aanbod aan genoeg ondersteunende faciliteiten zoals dit inzetten met testen. Ingeval onze coaches bestaan gecertificeerd tot het afnemen van loopbaantesten.

Een Lopifit is een elektrische loopbandfiets met vijf versnellingen. Een zeer innovatieve manier betreffende voortbewegen waarbij zadelpijn definitief tot dit verleden behoort.

Er zijn tevens werknemers welke meer begeleiding benodigd hebben bij dit solliciteren. In het geval ondersteunen wij de werknemer verder bij de handige kant over zijn zoektocht tot werk.

De inzet kan zijn daar in het bijzonder op gericht. Doch mocht dit zijn dat dit ook niet lukt, vervolgens kunnen werknemer en werkgever de ‘Poortwachtertoets’ betreffende hoop tegemoet gezien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *